Paremti

Kas sukelia vasaros depresiją ir kaip nuo jos apsisaugoti? aa+

Paskelbta: 2024-07-23 |
Laidos dalyvės

Būtų gerai, kad bent vasarą viskas būtų [tik] gerai. Tačiau ir vasarą ištinka gyvenimas: karštis alina sveikatą, sušlubuoja santykiai su artimaisiais, o ir ligos gi neatostogauja.

Kaip su visu tuo susidoroti, kad greit prabėgsianti vasara paliktų kuo šviesesnius prisiminimus? Apie tai šiandien LRT RADIJAS laidoje „10-12“ su Urte Korsakovaite kalbėjo psichologė Aurelija Auškalnytė ir mūsų skambučių centro konsultantė Daiva Bucevičienė.

Radijo laidos viešnios pateikė visą puokštę vertingų patarimų:

  • išdrįskite prabilti apie sunkias akimirkas. Pasidalinkite jomis, išvaikščiokite jas. Jei nepavyksta fiziškai to padaryti su artimaisiais, tai bent telefonu. Juk kartais būtent pokalbis telefonu padeda labiau atsiverti;
  • nebauskite savęs už prastą savijautą, nes taip niūrų minčių duobė tik gilėja. Raskite jėgų atleisti sau, kad ne visada jaučiatės gerai;
  • pasistenkite atrasti nors kruopą džiaugsmo mažuose dalykuose: apsidarykite aplink, pamatykite, patirkite kažką malonaus ir pasinerkime į tą nors ir momentinį džiaugsmo šaltinį. Tai padės nusiraminti ir prasiblaškyti.

Ir visąlaik drąsiai skambinkite mums į „Sidabrinę liniją“ telefonu 8 800 800 20. Pasidalinkite savo liūdesiu, ir jis sumažės. Ar pasinerkime kartu į jūsų išgyvento džiugesio versmes, kad šios dar ilgai kedentų širdis.

Laidos įrašą rasite čia.


Šaltinis: LRT.lt

© 2024 M. Čiuželio labdaros ir paramos fondas. Visos teisės saugomos
Prijaukinta - Webas.lt
Naujienlaiškis